Kinderorkest, samenspel en instrumentaal ensemble

Alleen muziek spelen is leuk, maar samen musiceren is nòg leuker!

Lagere graad

Volgens het ministerie heb je vanaf de middelbare graad voldoende theoretische en technische bagage om samen te spelen. Wij zijn ervan overtuigd dat je al veel vroeger het plezier van samenspelen kan ontdekken. Daarom kan je, van zodra je de eerste knepen van je instrument in de vingers hebt, komen meespelen in het kinderorkest.

Middelbare graad

Vanaf de middelbare graad kan je kiezen uit een brede waaier aan samenspelvakken en ensembles: je kan kiezen voor musiceren met of zonder partituur, in allerlei stijlen (klassiek, pop, jazz, experimenteel), in een groot of klein ensemble.

Leerlingen zang volgen in de middelbare graad automatisch het vak koor. Als instrumentist kies je voor samenspel in kleine groepjes en/of voor het academie-orkest. Zing je heel graag, dan kan je ook als instrumentist koor volgen. Heb je een voorliefde voor lichte muziek? Dan kan je meespelen in één van onze combo’s. Gitaristen en pianisten kunnen i.p.v. samenspel ook begeleidingspraktijk volgen.

Hogere graad

Alle ensembles uit de middelbare graad kan je blijven volgen in de hogere graad, enkel de naam verandert. In de hogere graad wordt het vak omgedoopt tot  instrumentaal ensemble. Er komen ook een aantal opties bij. De zangers kunnen naast het koor nu ook terecht in lyrische kunst (operaklas) en vocaal ensemble.

Wil je veel samen musiceren? Dat kan!

In de grote ensembles (academie-orkest, koor, enkele combo’s) mag je je vanaf de middelbare graad ook als vrije student inschrijven. Zo kan je dus in meerdere ensembles spelen. Ook alumni blijven welkom in het academie-orkest.

[klik hier om terug te gaan naar de vorige pagina]