Instrument/zang – pop&jazz

• Voor iedereen: tieners, leraren die graag wat akkoorden willen leren om zichzelf te begeleiden in hun klas, leerlingen met klassieke achtergrond, volwassenen die al jaren spelen maar geen theoretische kennis hebben, gepensioneerden die na al die jaren eindelijk tijd hebben om te doen wat ze altijd al hebben willen doen,…
• Ruime keuze van instrumenten: elektrische gitaar, elektrische basgitaar & contrabas, saxofoon, zang, piano, keyboards en drums.
• Nadruk op improvisatie zowel in Jazz als Popmuziek. Oudere standards worden in moderne stijlen gespeeld, popmuziek in een jazzkleedje…
• Bijbrengen van kennis is essentieel, zodanig dat men begrijpt wat men speelt, dat men verbanden kan leggen met andere muziekstukken en stijlen. Er wordt veel belang aan gehecht dat de leerlingen zelfstandig een stuk kunnen aanleren en er hun eigen persoonlijkheid in kunnen leggen.
• Door de pedagogische vrijheid van de academie Lebbeke is er de kans om op allerlei manieren ervoor te zorgen dat het speelplezier bevorderd wordt bij de leerlingen. De combo ’s worden goed verdeeld naargelang niveau, leeftijd, interesses,… Arrangementen worden gemaakt op maat van de leerlingen.
• De lessen muziektheorie Pop & Jazz 3de graad, Muziektheorie Pop & Jazz 4de graad hebben voornamelijk als doel om kennis van akkoorden en toonladders te verwerven. Alle theorie betreffende jazz en popmuziek is gebouwd op het fundament van de majeurtoonladders.
• Er wordt vaak vakoverschrijdend gewerkt. De muziektheorie pop&jazz wordt toegepast in de combo’s en in de instrumentles. Wat er wordt gespeeld in de combo’s wordt ook verder behandeld in de instrumentles.
Combo’s: Improviseren en experimenteren komt altijd aan bod. De kennis die bijgebracht wordt in de lessen Muziektheorie Pop & Jazz wordt ook in de praktijk uitgevoerd in de lessen Combo.Wanneer de Combo’s worden samengesteld, wordt er steeds rekening gehouden met de muzikale interesses en de leeftijd van de leerlingen.
• Het eindconcdert Pop & Jazz vindt plaats op een avond in mei in CC de Biekorf (A Night of Pop & Jazz) waar de leerlingen podiumervaring kunnen opdoen voor een publiek. Ze leren soundchecken en optreden met monitors naast zich. De professionele geluidstechnici van de Biekorf zorgen voor klank, belichting en special effects.

Meer info of vragen?: stefaan.vanvaerenbergh@gmail.com & kvermeir9@gmail.com

In september wordt het nieuwe decreet voor het deeltijds kunstonderwijs van kracht. We zijn op dit moment alle informatie aan het bijwerken. Hier en daar zijn er foutjes in de teksten geslopen, sommige links werken (nog) niet. Even geduld. We doen ons best alles zo snel mogelijk in orde te krijgen. Hou met het bekijken van de uurroosters rekening met eventuele wijzigingen.

Neem regelmatig een kijkje op de website om op de hoogte te blijven van de meest recente info.