Instrument/zang – oude muziek

Onze academie heeft een hart voor oude muziek. Het aanbod instrumenten oude muziek is heel divers: traverso, blokfluit, gamba, orgel, klavecimbel, musette en zang.

Speel je graag samen dan kan dat in het gambaconsort en het blokfluitensemble. Er is ook een cursus begeleidingspraktijk voor orgel en klavecimbel.

In de klas oude muziek staat een positieforgel en een klavecimbel. Enkele jaren geleden investeerde het gemeentebestuur in de aankoop van een volledig gamba-consort.

Onze Oude Muziek-afdeling werkt regelmatig samen met andere academies. Op deze manier kwamen enkele mooie projecten tot stand. Enkele voorbeelden: de barokopera’s “Il combattimento di Tancredi Clorinda” van Monteverdi, “Orfeo” van Monteverdi en “Midsummernight’s dream” van Purcell.

Regelmatig worden blokfluitorkestdagen en gambadagen in de school of in samenwerking met de academie georganiseerd. De participatie van leerlingen uit de academie en van leerlingen uit het hele Vlaamse land zorgt voor een boeiende, artistieke kruisbestuiving.

In de derde graad volg je 1 uur instrument, 1 uur muzikale en culturele vorming 3de graad of muziektheorie en 1 uur ensemble, koor, consort of begeleidingspraktijk.

Heb je vroeger amc gevolgd? Dan kan je i.p.v. mcv 3de graad  kiezen voor muziektheorie of een extra uur ensemble, koor of consort.

Ook volwassenen mogen kiezen tussen mcv 3de graad, muziektheorie of een extra uur ensemble, koor of consort.

In de vierde graad volg je 1 uur instrument en 1 uur consort, ensemble, koor of begeleidingspraktijk.

In september wordt het nieuwe decreet voor het deeltijds kunstonderwijs van kracht. We zijn op dit moment alle informatie aan het bijwerken. Hier en daar zijn er foutjes in de teksten geslopen, sommige links werken (nog) niet. Even geduld. We doen ons best alles zo snel mogelijk in orde te krijgen. Hou met het bekijken van de uurroosters rekening met eventuele wijzigingen.

Neem regelmatig een kijkje op de website om op de hoogte te blijven van de meest recente info.