Instrument/zang – klassiek

Wil je graag een instrument leren spelen of wil je met overtuiging leren zingen? Heb je zin om in een groot orkest of in een kleine groep muziek te spelen of zing je liever in een koor? Dat kan in onze academie. Er zijn cursussen voor kinderen (vanaf 6 jaar), jongeren en volwassenen.
In de klassieke afdeling kan je kan kiezen uit volgende instrumenten:
dwarsfluit, hobo, klarinet, saxofoon, fagot, blokfluit, koper, slagwerk, piano, orgel, harp, accordeon, zang, cello, gamba, contrabas, gitaar, saxofoon, zang en piano.

In de eerste en tweede graad wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende stijlrichtingen (pop&jazz, klassiek, folk …). Wil je meer weten over deze twee graden, maak dan in de balk bovenaan de juiste keuze.

Derde graad: vanaf 12 jaar
Vierde graad: vanaf 15 jaar
Specialisatie: vanaf 15 jaar (in overleg met directie en vakleraars)

In de derde graad klassiek volg je 1 uur instrument, 1 uur muzikale en culturele vorming derde graad (mcv 3de graad) of muziektheorie en 1 uur begeleidingspraktijk, ensemble of koor.

Heb je vroeger amc gevolgd? Dan kan je kiezen tussen mcv 3de graad, muziektheorie of een uur extra ensemble of koor. Ook volwassenen mogen kiezen tussen mcv 3de graad, muziektheorie of een extra uur ensemble of koor.

In de vierde graad volg je 1 uur instrument en 1 uur begeleidingspraktijk, ensemble of koor.

Klik op de links in de tekst om meer te weten te komen over de verschillende vakken. Let wel: voor sommige cursussen is het aantal inschrijvingen beperkt.

In september wordt het nieuwe decreet voor het deeltijds kunstonderwijs van kracht. We zijn op dit moment alle informatie aan het bijwerken. Hier en daar zijn er foutjes in de teksten geslopen, sommige links werken (nog) niet. Even geduld. We doen ons best alles zo snel mogelijk in orde te krijgen. Hou met het bekijken van de uurroosters rekening met eventuele wijzigingen.

Neem regelmatig een kijkje op de website om op de hoogte te blijven van de meest recente info.