Instrument/zang – folk

Folk. Daar dans je op. Daarvoor zak je af naar Dranouter, M’eire Morough of ’t Ey. Of je  speelt het zelf. Word zelf de ster van het folkbal en schrijf je in voor de cursus volksmuziek. Je kiest voor folkzang of een instrument: diatonisch accordeondoedelzakfolkgitaarfolkviool.

In de tweede graad volg je 3 uur les: 1 uur instrument- of zangles, 1 uur muzikale en culturele vorming 2de graad (mcv) en 1 uur groepsmusiceren (een afwisseling van samen zingen en samen op instrumenten spelen)

In de derde graad krijg je 3 uur les: 1 uur instrumentles of zangles, 1 uur muzikale en culturele vorming 3de graad (mcv3de graad) of muziektheorie en 1 uur folkensemble of folkkoor.

Volwassen leerlingen mogen het uur mcv 3de graad of muziektheorie vervangen door een extra uur ensemble.

In de vierde graad krijg je 2 uur les: 1 uur instrument- of zangles en 1 uur folkensemble of folkkoor.

Klik op de links in de tekst om meer te weten te komen over de vakken.

Nog vragen? Neem contact op met het secretariaat van de academie en mis zeker ons jaarlijks folkbal niet in de Biekorf in Lebbeke.

In september wordt het nieuwe decreet voor het deeltijds kunstonderwijs van kracht. We zijn op dit moment alle informatie aan het bijwerken. Hier en daar zijn er foutjes in de teksten geslopen, sommige links werken (nog) niet. Even geduld. We doen ons best alles zo snel mogelijk in orde te krijgen. Hou met het bekijken van de uurroosters rekening met eventuele wijzigingen.

Neem regelmatig een kijkje op de website om op de hoogte te blijven van de meest recente info.