muziekprojecten

Onze academie biedt via verschillende toonmomenten, de leerlingen een podium aan. Naast de vele klasconcerten organiseert de school verschillende grotere projecten. Een greep uit ons aanbod:

Proms
In de maand mei verzorgen het kinderorkest en het academie-orkest samen een concert in CC de Biekorf .
Om de twee jaar staan ook de leerlingen van de tweede graad en de jongste leerlingen zang mee op het podium. Ze worden begeleid door het academie-orkest. De techniekers van CC de Biekorf zorgen voor belichting en techniek.

Week van de academie
De dag van de academie is sinds vele jaren ingeburgerd in het deeltijds kunstonderwijs. Veel academies gooien die dag de deuren open. In Lebbeke gaan we een stap verder. Onze deuren staan een hele week open! Tijdens deze opendeurweek organiseren we elke dag minstens één concertje.

Zomerkriebels
De leerlingen van de eerste graad ronden hun schooljaar af in de maand juni. Begeleid door het kinderorkest brengen ze aan het eind van het schooljaar een concert. Een tachtigtal muzikantjes tussen 6 en 8 jaar staan dan samen op het podium. De leerlingen van de beeldateliers zorgen voor de podiumversiering. Foto’s van de vorige edities vind je hier.

Projecten musical/muziektheater
De eindprojecten van de klas lyrische kunst zijn elk jaar opnieuw een groot succes. Vol overgave werken leraars en leerlingen een heel jaar lang aan de voorstelling. Ze worden begeleid door een lerarenensemble onder leiding van de directeur. Sfeerbeelden van de voorbije edities vind je hier.