6 en 7 jaar = 1ste graad
Heb jij zin om toffe liedjes te leren? Om samen met je vriendjes djembé, maracas of tamboerijn te spelen? Te musiceren op klankstaven en boomwhackers?
Tijdens de les muziekinitiatie worden de kinderen wekelijks een uur ondergedompeld in een echt muziekbad. Ze gaan op ontdekkingstocht in de wondere wereld van klank, expressie en ritme. Zingen, knutselen, instrumenten ontdekken, bewegen…: elke week benaderen we muziek vanuit een andere invalshoek.
Wil je daarbovenop ook een instrument leren: fagot, klarinet, accordeon, gitaar,…? Indien er plaats is, kan je vanaf het tweede leerjaar starten met initiatielessen instrument. Wil je hier meer over weten, ga zeker eens langs op het secretariaat!
vanaf 3de leerjaar (kids), vanaf 12 jaar (jongeren) = 2de graad
volwassenen vanaf 18 jaar = 2de graad
Wil je graag een instrument leren spelen, zit je minstens in het derde leerjaar en wil en kan je tijd vrij maken om elke dag even met muziek bezig te zijn? Dan kan je starten in de tweede graad muziek! In de tweede graad is het lesprogramma een combinatie van theorie en praktijk: je volgt elke week 2 uur muziekatelier en 1 uur instrument of zang.
Ook als jongere (12+) of volwassene ben je van harte welkom! Jouw traject ziet er iets anders uit: voor kinderen is de tweede graad verdeeld over 4 jaar, voor jongeren en volwassenen over 3 jaar.
vanaf 12 jaar – kids = 3de graad
Zit je minstens in het eerste middelbaar, ben je gebeten door muziek én heb je de tweede graad doorlopen, dan kan je je inschrijven in de derde graad.
De derde graad duurt drie jaar. In de meeste studierichtingen volg je 3 uur per week les. Vanaf nu kan je kiezen welke richting je in wil slaan. Klassiek, folk of pop & jazz? Muziek schrijven, schitteren in een musical of creëren en experimenteren tijdens muzieklab? Informeer je over onze waaier aan mogelijkheden!
vanaf 15 jaar = 4de graad
Zit je minstens in het vierde middelbaar én heb je de nodige voorkennis, dan kan je je inschrijven in de vierde graad muziek. Je volgt minstens 2 uur per week les.
Je kan verder gaan in de richting die je in de derde graad al volgde of, mits je voldoet aan de minimumvoorwaarden, kiezen voor een andere richting. Combineer je instrumentles met het spelen in het academieorkest of een combo, zingen in het folk- of klassiek koor, leren arrangeren of componeren,… Volg je interesse en verruim je horizon!
Muziekgeschiedenis
Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van de klassieke muziek? Wil je linken ontdekken tussen de verschillende kunsten? Wil je meer weten over de grote componisten? Wil je even weg uit de drukte en nieuwe muziek ontdekken? Dan is de cursus muziekgeschiedenis ongetwijfeld iets voor jou!