muziekgeschiedenis

vanaf 15 jaar

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van de klassieke muziek? Wil je linken ontdekken tussen de verschillende kunsten? Wil je meer weten over de grote componisten? Wil je even weg uit de drukte en nieuwe muziek ontdekken? Dan is de cursus muziekgeschiedenis ongetwijfeld iets voor jou!

Je hebt voor deze luistercursus geen voorkennis nodig, een gezonde dosis nieuwsgierigheid om nieuwe muziek te ontdekken en grote werken te herontdekken volstaat!

We volgen de kunstgeschiedenis chronologisch van bij haar ontstaan tot de 21ste eeuw. De muziekfragmenten worden gelinkt aan geschiedenis, schilder- en beeldhouwkunst en literatuur.

Tijdens het jaar gaan we regelmatig naar concerten, opera of een museum.

dinsdagavond van 19u30 tot 21u30

Infomoment: dinsdag 4 september om 19u30

Eerste les: dinsdag 11 september

Je mag optioneel een uur instrument of ensemble volgen.

Klik hier voor de uurroosters van de groepsvakken muziek (eventuele wijzigingen voorbehouden)

In september wordt het nieuwe decreet voor het deeltijds kunstonderwijs van kracht. We zijn op dit moment alle informatie aan het bijwerken. Hier en daar zijn er foutjes in de teksten geslopen, sommige links werken (nog) niet. Even geduld. We doen ons best alles zo snel mogelijk in orde te krijgen. Hou bij het bekijken van de uurroosters rekening met eventuele wijzigingen.

Neem regelmatig een kijkje op de website om op de hoogte te blijven van de meest recente info.