Muzieklaboratorium

Ben je 15 of ouder en heb je interesse in de wereld van elektronische en/of hedendaagse muziek? In het muzieklaboratorium raak je er aan de hand van creatieve opdrachten mee vertrouwd.

Gedurende het schooljaar maak je kennis met het creatieve en technische aspect van muziekproductie, geluidsopname en geluidsbewerking. Zo leer je o.a werken met diverse microfoons en muzieksoftware en experimenteer je met verschillende hedendaagse technieken (sampling, multitrack, improvisatie , MIDI,… ) en instrumenten ( synthesizers, prepared piano/gitaar , theremin, ritmeboxen,…  ). De klemtoon ligt op de praktijk: door gericht te experimenteren rond bepaalde thema’s (bijvoorbeeld filmmuziek, bestaand muziekstuk herwerken, soundscape met opgenomen geluiden maken,… ) vergroot je je creatieve en technische vaardigheden en en verbreed je je kijk op muziek. Gaandeweg word je begeleid in het maken en opnemen van eigen muziekstukken. Voorkennis is niet vereist, nieuwsgierigheid wel.

AANBOD / LEERTRAJECT (Hogere Graad ) Het muzieklaboratorium bestaat uit drie modules, die samen of apart kunnen worden gevolgd.

  • studiotechnieken: dinsdag 20u tot 22u (Academie Lebbeke)
  • elektronische en hedendaagse muziek: woensdag 20u tot 23u (Academie Lebbeke )
  • akoestische experimenten en improvisatie: donderdag 20u tot 22u (Academie Lebbeke )

Meer info kan je vinden op de website en Facebook pagina van de afdeling: https://experimentelemuzieklebbeke.wordpress.com/ &  https://www.facebook.com/experimentelemuzieklebbeke